Het afgelopen jaar heb ik weer een aardig lijstje met ‘boeken die ik nog een keer wil lezen’ verzameld. Naast gewoon lekker makkelijk leesvoer zoek ik voor de vakantie altijd een aantal boeken uit waar ik naar verwachting ook nog wat van op steek. Na gisteravond gaat in elk geval ‘De luxe van genoeg’ mee in de koffer.

De laatste week voor de start van de zomervakantie zit traditiegetrouw vol met netwerkborrels en barbecues. Een daarvan was de haringparty van La Red, met dit keer een lezing van Martin van der Gaag over de zin en onzin van THT datums en houdbaarheid. Naast een fantastische spreker met een goed verhaal (ja, ja, ik snij gewoon de schimmel weg van de kaas en eet ‘m daarna vrolijk op) is Van der Gaag  ook auteur van De luxe van genoeg. Het idee van dit boek, met als ondertitel ‘Minder moeten en je leven vereenvoudigen’: ga flink schrappen (in je agenda, je huis, je hoeveelheid werk en in wat je aanschaft) en kom er zo achter wat er echt toe doet. Wie mij een beetje kent, weet dat af en toe wat schrappen geen gek idee is, dus deze gaat sowieso mee.

Graag stel ik u ook de andere kandidaten voor.

De managementideeënfabriek, Stefan Heusinkveld
De meeste managers hebben ze wel eens voorbij horen komen: de BCB-matrix, Total Quality Management (TQM), Lean Management en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Heusinkveld zet ze op een rijtje en laat zien waar ze vandaan komen. Want, zo stelt hij, pas als je de achtergrond weet kun je er kritisch naar kijken en beoordelen of je er iets aan hebt.

De Geluksmachine, Erwin Wijtman
Volgens Wijtman laten we onze keuze voor een bepaalde auto, kleding, schoenen en de series die we kijken bepalen door anderen. Door te kiezen voor onze droomauto (en volgens Wijtman is dat vrijwel voor iedereen bereikbaar!) rekenen we af met statusangst en kuddegeest, en daar word je gelukkig van; stelt Wijtman.

Een werkweek van 4 uur, Timothy Ferriss
‘Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.’ Kijk, dat klinkt interessant, en het gaat nog verder: ‘Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed.’ Aldus de samenvatting op bol.com.

Eén fan per dag, Jos Burgers
Hoe maak je van klanten ‘fans’? Die zijn namelijk trouw, bevelen je aan bij anderen en denken met je mee. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Burgers zien hoe je het verschil kunt maken en hoe je een waardevolle fanbase op kunt bouwen.

Miracle Monrning, Hal Elrod
Voor mij, als overduidelijk géén ochtendmens,  is de ondertitel van dit boek behoorlijk uitdagend: ´6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ´s ochtends´ Normaal zou ik een dergelijk boek alleen al daarom laten voor wat het is, maar sinds het onze jongste dochter met behulp van dit boek gelukt is om 3x per week om 7 uur ’ s ochtends in de sportschool te staan, ga ik zeker een poging wagen. Dus: mocht u na mijn vakantie spontaan voor 8 uur ’s ochtends een gemiste oproep van mij hebben, dan heeft dit boek gewerkt!

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en veel leesplezier.

Nannette Verschoor
Ik word blij van uitdaging, afwisseling en resultaatgericht werken. Over je eigen grenzen heen kijken en daarvan leren; een planning die misschien nèt te ambitieus is toch tot een goed resultaat brengen. En dan ’s avonds met familie of vrienden uitgebreid tafelen (ik heb namelijk een man die graag kookt...) en filosoferen over de goede dingen in het leven.
Hi, we horen graag van je!

tot snel!

Start typing and press Enter to search